No silnik super jestem mega zadowolony żadnych awarii do tej pory nie było
[O2] moduł bluetooth 5N0 035 730 A - Problem z łączeniem
Zwiń
X
-
[O2] moduł bluetooth 5N0 035 730 A - Problem z łączeniem
Mam problem z modułem w O2 u leszekmw. Moduł numer 5N0 035 730 A Nokii. Od kilku miesięcy występował problem z łączeniem się z Nokią 6310. Ostatnio nie łączy się wcale, a na maxi pojawia się cały czas Initializing telephone - please wait.
Sprawdzone:
- vcds - zero błędów. Kodowanie ustawione na 0020221 (MFSW, columbus, maxi-dot),
- niby skasowane vcds'em kontakty z modułu, ale po włączeniu zapłonu od razu pojawia się initializing z nokią 6310 i nie można tego przerwać. Moduł nie reaguje na przyciski manetki,
- sprawdzane u mnie w skodzie. Te same objawy, więc wiązka, problem z maxi/columbusem raczej odpadają,
- telefon łączy się z innym modułem bez problemu.
Co jeszcze można sprawdzić?
-
-
meridomaniak, mam taki sam moduł i miałem taki sam telefon
nigdy mi się nie coś takiego nie zdażało
kanał 00 adaptacji - ustawienia fabryczne - jak kowal pisze - może coś zatrybi
jak nie, to IMHO moduł do wymiany - musiałbym poszukać czy nie mam gdzieś...->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002meridomaniak, a nie da się VCDSem zrobić ustawień fabrycznych?Zamieszczone przez krzynolkanał 00 adaptacji - ustawienia fabryczne - jak kowal pisze - może coś zatrybi
Zamieszczone przez krzynolnigdy mi się nie coś takiego nie zdażało
Komentarz
-
-
przy czym jak wyskakuje mi ten komunikat telefone initialising...to wtedy mam zablokowaną manetkę czyli nic nie mogę zrobić przyciskiem.
dopiero wyłączenie telefonu lub blue. w telefonie pomaga.
chyba trzeba jednak kupić nowy moduł..
dziś przyjechałem do pracy golfem i oczywiście telefon łączy mi się w nim jak należy , a mam w nim taki sam zestaw.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
Komentarz